cuba2010.reismee.nl

Santa Clara

Onze laatste stop is Santa Clara.

Gister hebben Dennis en ik ons collectief doodgeschaamd voor het entertainment. Er werd 'Mister Club Amigo' gezocht. Bij de opdracht tot het lopen van een modeshow zijn we afgehaakt. Maar de Cubanen zelf hebben zich uitstekend vermaakt. Wij hebben Forrest Gump gekeken in onze kamer en zijn naar het strand gelopen.

Vandaag dus Santa Clara. Gelukkig goeie wegen en niet de hel die we twee dagen terug hebben gehad. Nou ja goeie wegen... Er blijven altijd ineens gaten opduiken of een paard en wagen of er stopt ineens een vrachtwagen volgeladen met mensen.

De snelweg eindelijk bereikt. Betekend overigens wel dat je om de 5 kilometer van weghelft wisselt omdat een deel van de weg mist. Maar we konden wel snelheid maken. De amigo's hebben we links laten liggen. Hoe boos ze ook keken.

Er lopen niet alleen vanuit het niets honden, paarden of koeien op de weg, maar om de paar honderd meter duiken de mannetjes met kaas ook weer op uit de berm. Gaat dat niet broeien die kaas in de zon? Hoe lief, verleidelijk en lekker de kaas en de mannen er ook uitzagen... No Queso por favor voor ons.

Het hotel vinden was weer een klein klusje. We kwamen in een buitenwijk maar met een hele goed geasfalteerde weg. Afslag te laat genomen dus. In het hotel konden we lunchen voor 12 CUC. Lekker prijzig, dus maar een snack genomen aan het zwembad. Een broodje kip en een frisdrank 7CUC voor 2 personen. Altijd beter.

En ja hoor. Dennis komt weer een bekende tegen, iemand van de Aclo in Groningen. Ach even leuk bijgekletst. Straks laten we ons naar het centrum rijden met een taxi, bekijken we het centrum. Eten we een hapje en maken we ons op voor Carnaval in de stad. Ben reuze benieuwd.

Morgen onze laatste trip naar Varadero waar we de auto inleveren en ons met transfer laten vervoeren naar een extra all inclusive resort om een week op onze kont te liggen.

Overigens mijn rode kleur is al bijna verdwenen na liters bodylotion en Dennis zijn overspannen darmen zijn ook redelijk tot rust gekomen. Al is het normaal dat je ontlasting hier wat anders is dan je in Nederland gewend bent.

Tot snel...

Maytjuh

Wat een avonturen allemaal zeg..
Geniet van de carnaval (Brasieieieieieil, lalalalalalaaaa;-) en ik kan niet wachten tot de foto's komen.
Tut

Aina

Mannetjes met kaas die uit de bosjes komen.... Hmmmm, apart ja!

Kus

Carla

Hoe is het toch mogelijk dat Dennis altijd een bekende tegen komt op vakantie????
Nog veel plezier de laatste week!